Over ons

Medische pedicurepraktijk in Den Bosch waar je terecht kunt voor professionele voetverzorging

Sinds 2002 ben ik werkzaam als medisch pedicure met veel liefde en plezier. Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig binnen mijn vakgebied en wil ik graag alles weten. Daardoor ben ik altijd wel met een studie bezig. Ook wil ik graag mijn kennis overdragen aan mijn collega’s en wil ik zo breed mogelijk werken binnen de keten van zorgverleners.
Ik geef van tijd tot tijd presentaties en masterclasses rond oncologische voetzorg en waarom die van belang is, en sinds een aantal jaren ben ik ook werkzaam als leerbedrijf. Men kan stage lopen vanuit de opleiding MBO (medisch) pedicure, oncologisch voetzorgverlener (OVV) en oncologisch handzorgverlener (OHV).

Ik ben dus breed opgeleid om alle mogelijke risicovoeten te behandelen. Deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarnaast heb ik uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en antidruktechnieken opgedaan. Hiermee vergroot ik de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. Als medisch pedicure werk ik volgens vastgestelde richtlijnen en weet ik wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandelend) arts of podotherapeut.

Maar… ook als je geen problemen hebt met jouw voeten, ben je van harte welkom voor een voetbehandeling.

- Fleur Nouwens