Schimmeldiagnostiek

Schimmeldiagnostiek

Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem en doet zich vaak voor op de nagels van de voeten. Een schimmelnagel ziet er verkleurd, brokkelig en/of verdikt uit. Een schimmelnagel wordt ook wel ‘kalknagel’ genoemd, maar een kalknagel hoeft geen schimmelnagel te zijn! Andere mogelijke oorzaken voor een afwijkende structuur van de nagels zijn onder andere psoriasis, medicijngebruik en interne aandoeningen.

Behandelplan

Om er zeker van te zijn of het om een schimmelnagel gaat, is het verstandig om een schimmeldiagnostiek uit te voeren. Ook huidschilfers kunnen onderzocht worden. Het is niet altijd duidelijk of het een huidschimmel is of bijvoorbeeld eczeem. Een stukje nagel of huid wordt opgestuurd naar het laboratorium van het Radboudumc te Nijmegen, afdeling Medische Microbiologie. De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is. Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kan ik een behandelplan voor je opstellen.

Daarnaast heb ik de mogelijkheid om te testen in de eigen praktijk, met de test van HFL. Deze test alleen op schimmelvorming in de nagels en niet op candida of gist. Het voordeel van deze test is dat je direct de uitslag te horen krijgt.

Ervaringen

Zeer vriendelijke dame, kundig en goed advies.

- Monique Klamer

Fleur heeft met een geweldig resultaat mijn zoon van 12 behandeld. Ze neemt de tijd, is heel aardig en legt alles goed uit. Echt fijn!

- Liesbeth Verhoeff

Fleur is een lieve kundige pedicure, ze heeft mijn dochter goed geholpen.

- Joyce

Download
3 gratis tips voor
gezonde voeten

Heb jij hulp nodig bij het behouden van gezonde voeten? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.