TECHNIEKEN

 1. Arkada
 2. Nagelbeugel
 3. Nagelreparatie
 4. Orthesetechnieken
 5. Schimmeldiagnostiek
 6. Vilttechnieken
 7. IBX
 8. Famous Names Manicure

 
1. Arkada

Heb jij last van ingroeiende nagels en heb je alles al geprobeerd? Dan is misschien de Arkada techniek iets voor jouw probleem. De Arkada techniek is een corrigerende techniek voor ingroeiende nagels. Die kan worden toegepast wanneer andere ingrepen of behandelmethoden geen resultaat bieden. Een ingroeiende nagel komt veel voor, zowel bij mannen en vrouwen als kinderen. Een drastische ingreep als het verwijderen of deels verwijderen van de nagel is lang niet altijd nodig. De revolutionaire Arkada methode is effectief en over het algemeen pijnloos.

2. Nagelbeugel

Wanneer je last hebt van een ingroeiende nagel of een sterk rondgroeiende teennagel, kan ik een nagelbeugel plaatsen. Orthonyxie of een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op of om de nagel wordt bevestigd om een ingroeiende nagel recht te maken of tijdelijk de verhoogde druk van de nagel in de nagelwal te verminderen. Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen jouw pijnklachten vrijwel direct.

3. Nagelreparatie

De nagelreparatie of nagelprothesetechniek is een techniek waarbij ik de natuurlijke nagel geheel of gedeeltelijk vervang door een kunstnagel. Deze kunstnagel wordt gemaakt van gel of acryl. De nagel voelt natuurlijk aan en past goed bij de natuurlijke nagel.

4. Orthesetechnieken

Heb je steeds pijn van die ene likdoorn tussen je tenen of andere pijnlijke eeltplekjes? Dan kan ik een orthese voor je maken. Een orthese is een op maat gemaakt siliconen teenstukje. Een orthese is een hulpmiddel om tenen, drukplekken of wrijvingsplaatsen te ontlasten en drukvrij te leggen en ter preventie van teenstandafwijkingen. Hierdoor kan een wondje, likdoorn of gekromde teen geen verdere pijn en schade veroorzaken en in combinatie met eventueel ander schoeisel geheel verdwijnen.

5. Schimmeldiagnostiek

Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem en doet zich vaak voor op de nagels van de voeten. Een schimmelnagel ziet er verkleurd, brokkelig en/of verdikt uit. Een schimmelnagel wordt ook wel ‘kalknagel’ genoemd, maar een kalknagel hoeft geen schimmelnagel te zijn! Andere mogelijke oorzaken voor een afwijkende structuur van de nagels zijn onder andere psoriasis, medicijngebruik en interne aandoeningen.

Om er zeker van te zijn of het om een schimmelnagel gaat, is het verstandig om een schimmeldiagnostiek uit te voeren. Ook huidschilfers kunnen onderzocht worden. Het is niet altijd duidelijk of het een huidschimmel is of bijvoorbeeld eczeem. Een stukje nagel of huid wordt opgestuurd naar het laboratorium van het Radboudumc te Nijmegen, afdeling Medische Microbiologie. De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is. Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kan ik een behandelplan voor je opstellen.

Daarnaast heb ik de mogelijkheid om te testen in de eigen praktijk, met de test van HFL. Deze test alleen op schimmelvorming in de nagels en niet op candida of gist. Het voordeel van deze test is dat je direct de uitslag te horen krijgt.

6. Vilttechnieken

Pijnlijke drukpunten op en onder de voeten kunnen worden ontlast met vilttechnieken. Dit kunnen drukplekken zijn door likdoorns, ingroeiende nagels of eeltvorming, maar ook de hallux valgus kan goed drukvrij gelegd worden. Antidruktechnieken met vilt worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

7. IBX

Niet iedereen heeft sterke nagels. Gelukkig is daar iets aan te doen!
Het revolutionaire IBX systeem is een intense behandeling om de natuurlijke nagelplaat te verbeteren waarbij nagelimperfecties en -zwaktes aan worden gepakt zodat de natuurlijke nagel mooi en stevig uit kan groeien. IBX® wordt ook gebruikt om de integriteit van de nagelplaat te verbeteren onder elke Gel Polish of ander kunstproduct.

KENMERKEN:

 • Is de eerste en enige behandeling in zijn soort die in de nagel werkt, in plaats van een versteviging bovenop
 • Penetreert in de bovenste lagen van de nagelplaat en kruist zichzelf
 • Vormt na uitharden een IPN (interpenetrerend polymeernetwerk) dat een permanente toevoeging van de nagel wordt
 • Zorgt voor flexibele nagels in plaats van broze
 • Werkt als een "beschermend schild" in de natuurlijke nagel onder alle nagelproducten
 • Is geschikt voor vrouwen en mannen, die mooie en gezonde natuurlijke nagels willen

IBX® wordt in eerste instantie in een wekelijkse kuur herhaald, daarna in een onderhoudskuur, afhankelijk van de status van de nagels om de 1 tot 3 weken.

Een behandeling bestaat uit: handen wassen met water en zeep, IBX® treatment, manicure en als afsluiter warme Dadi’Oil of Luxury Dadi'Lotion.

Goed om te weten: op https://www.gorge.nl/certification/index/index/ kun je op kaart zoeken waar gewerkt wordt met gecertificeerde IBX® stylisten.
Zo ben je er zeker van dat je nagels in goede handen zijn en de beste zorg krijgen.

VERZORGING THUIS:

 • Vijl wekelijks de nagels en knip ze niet i.v.m. splijten
 • Gebruik een fijne natuurlijke nagelvijl bijvoorbeeld de Gorge vijl 180/240
 • Scrub de handen wekelijks met de Dadi’Scrub, voor een gladde en verzorgde huid
 • Gebruik elke keer na het handenwassen de Dadi’Lotion zodat de huid niet uitdroogt
 • Verzorg de nagels minimaal 4x per dag met een druppel Dadi’Oil onder de vrije rand van de nagels

Hou de thuisverzorging vol, na 4 weken zie en voel je een duidelijk verschil.
Alle Famous Names verzorgende producten zijn verkrijgbaar in de praktijk.

8. FAMOUS NAMES MANICURE

Geniet van een heerlijke manicure van Famous Names. Maak kennis met de hele productlijn, voel, ruik en zie direct het verschil.

De behandeling bestaat uit:

 • Handen wassen met water en zeep
 • Een zachte verzorging van de nagels met de currette hierbij wordt de cuticle verwijderd
 • Een heerlijke Dadi’Scrub en een handmassage met Dadi’Lotion
 • Af te sluiten met Dadi’Oil voor de nagels

VERZORGING THUIS:

 • Vijl wekelijks de nagels en knip ze niet i.v.m. splijten.
 • Gebruik een fijne natuurlijke nagelvijl bijvoorbeeld de Gorge vijl 180/240.
 • Scrub de handen wekelijks met de Dadi’Scrub, voor een gladde en verzorgde huid.
 • Gebruik elke keer na het handenwassen de Dadi’Lotion zodat de huid niet uitdroogt.
 • Verzorg de nagels minimaal 4x per dag met een druppel Dadi’Oil onder de vrije rand van de nagels.

Hou de thuisverzorging vol, na 4 weken zie en voel je een duidelijk verschil.
Alle Famous Names verzorgende producten zijn verkrijgbaar in de praktijk.