5 tips bij schimmelnagels

5 tips bij schimmelnagels

BLOG | 29 juni 2023

Schimmelnagels worden ook wel kalknagels genoemd. Het begint vaak als een klein vlekje aan de rand van de nagel, dat langzaam richting de nagelriem verspreidt. De nagelranden veranderen dan van kleur en worden witgeel, groenachtig of bruin. Dit komt vaak voor aan de teennagels, maar het kan ook aan de vingernagels voorkomen. Niet alleen zijn schimmelnagels cosmetisch ontsierend: ze kunnen ook pijnlijk zijn. In dit artikel delen we tips om van schimmelnagels af te komen!

schimmelnagels

Tip 1: Schoon en droog

Schimmels houden van vochtige en warme omgevingen en kunnen zich hier snel verspreiden. Een van de belangrijkste manieren om schimmelnagels te voorkomen en te behandelen is door ze schoon en droog te houden. Zorg er daarom voor dat je je nagels dagelijks wast en goed afdroogt, óók tussen de tenen. Gebruik hiervoor een schone handdoek. Dit voorkomt dat schimmels zich verspreiden van de handdoeken naar je voeten, en andersom.

Tip 2: De juiste schoenen

Ook het dragen van het juiste schoeisel kan helpen bij het voorkomen en behandelen van een schimmelnagel. Kies voor stevige schoenen die goed passen, zodat je voeten niet gaan schuiven en wrijven. Dit leidt namelijk tot kleine scheurtjes in de huid en nagels, waardoor schimmels gemakkelijker toegang hebben tot de nagels. Ook het materiaal is belangrijk. Kies voor ademende materialen, zoals leer en canvas. Deze materialen zorgen ervoor dat je voeten vocht af kunnen voeren, waardoor schimmelgroei vermindert. Wissel regelmatig van schoenen om te voorkomen dat schoenen een vochtige broeiplaats voor schimmels worden.

Tip 3: Sterk immuunsysteem

Het immuunsysteem speelt een belangrijke rol in het bestrijden van schimmels in het lichaam. Wanneer het immuunsysteem verzwakt is, hebben schimmels meer kans zich te vestigen en te vermenigvuldigen in de nagels. Daarom is het belangrijk om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Eet gezond, beweeg regelmatig, slaap voldoende en beperk stress.

Tip 4: Kijk uit met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Zoveel mensen, zoveel adviezen. Het internet staat vol met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die zouden kunnen helpen bij schimmelnagels. Maar wanneer de infectie ernstig is, je een gevoelige huid hebt of andere onderliggende klachten hebt, kunnen deze middelen meer kwaad dan goed doen. Kies daarom liever voor tip 5.

Tip 5: De specialist

De meest effectieve manier om van kalknagels af te komen is door een specialist te bezoeken. Een medisch pedicure is speciaal opgeleid en getraind om de gezondheid van de voeten en nagels te bepalen en te verbeteren. De specialist kan een schimmelnagelinfectie diagnosticeren en behandelingen uitvoeren om de schimmelnagels te verminderen. Ook geeft een medisch pedicure advies over hoe je een schimmelinfectie in de toekomst kunt voorkomen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op!

Ook interessant voor jou

Waarom goede voetverzorging bij ouderen zo belangrijk is

Lees verder

Ervaringen

Zeer vriendelijke dame, kundig en goed advies.

- Monique Klamer

Fleur heeft met een geweldig resultaat mijn zoon van 12 behandeld. Ze neemt de tijd, is heel aardig en legt alles goed uit. Echt fijn!

- Liesbeth Verhoeff

Fleur is een lieve kundige pedicure, ze heeft mijn dochter goed geholpen.

- Joyce

Download
3 gratis tips voor
gezonde voeten

Heb jij hulp nodig bij het behouden van gezonde voeten? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.