6 tips voor een goede nagelverzorging

6 tips voor een goede nagelverzorging

BLOG | 4 juni 2024

Die nagels aan je tenen zitten er niet alleen maar voor de sier of als objecten om een leuk kleurtje op te doen dat past bij je zomeroutfit. Ze bieden ook bescherming aan de uiteinden van je tenen, waardoor deze minder vatbaar zijn voor verwondingen, stoten of druk. Ze vormen tevens een barrière tegen bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers die je voeten en nagels kunnen aantasten. Een goede nagelverzorging is erg belangrijk en daarvoor hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet.

nagelverzorging

Tip 1: Houd de lengte van je nagels goed bij

Te lange nagels kunnen splijten of ingroeien en daardoor pijn en ongemak veroorzaken bij het dragen van je schoenen of bij het lopen. Zorg daarom dat je de lengte van je teennagels goed bijhoudt. Gebruik voor je nagelverzorging een nagelschaartje waarmee je de nagels aan de bovenkant recht afknipt, en gebruik een nagelvijl om de randjes glad te vijlen.

Tip 2: Houd je nagels schoon en droog

Schimmels houden van vochtige en warme ruimtes. Om schimmelnagels te voorkomen, is het dan ook belangrijk dat je je voeten, én nagels, goed afdroogt na het douchen, zwemmen of een saunabezoek. Vooral als je nagel of nagelriem wat beschadigd is, loop je anders een grote kans op besmetting.

Tip 3: Draag ademende en goed passende schoenen

Die pumps staan dan misschien wel mooi bij dat chique jurkje, maar ze zijn niet goed voor je voeten. Vooral niet als je ze vaak en lang draagt. Ze geven namelijk veel druk op je tenen én nagels. Draag daarom bij voorkeur schoenen waarin je tenen voldoende beweegruimte hebben. En het liefst schoenen van ademend materiaal om te voorkomen dat je nagels vochtig worden, want dat kan schimmelgroei bevorderen.

Tip 4: Vergeet je nagelriemen niet

Je nagelriemen vormen een beschermend laagje tussen je huid en het begin van je nagel en vormen dan ook een belangrijk onderdeel als het gaat om nagelverzorging. Ze zorgen ervoor dat bacteriën en vuil niet je nagels of omliggende huid kunnen binnendringen. Verzorg je nagelriemen met een speciale nagelriemolie of vochtinbrengende crème. Hierdoor blijven ze soepel en zacht en zullen er minder snel kloofjes of wondjes ontstaan.

Tip 5: Nagellak? Prima, maar wel met mate

Nagellak is er in allerlei kleurtjes en die gekleurde nagels staan dan ook erg leuk in je slippers of open schoenen. Je kunt de lak het best aanbrengen op een droge nagelplaat, dus niet als je net uit de douche komt, maar liever een dag later. Schimmels voelen zich namelijk erg prettig op een vochtige nagelplaat. Draag de nagellak niet langer dan een week, omdat er dan kleine barstjes in de lak kunnen ontstaan waar schimmels graag onder gaan zitten. Gebruik nagellak wel met mate. Overmatig gebruik van nagellak of de producten waarmee je de lak kunt verwijderen, kunnen je nagels uitdrogen. Geef je nagels af en toe een pauze om te ademen.

Ondanks een goede nagelverzorging kunnen er toch problemen ontstaan:

Als medisch pedicure hebben wij de kennis in huis om allerlei nagelproblemen met de juiste technieken te behandelen en je adviezen mee te geven om deze in de toekomst te voorkomen. Wil je weten of wij ook iets voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op. Blijf niet langer rondlopen met voet- en nagelproblemen.

Ook interessant voor jou

Waarom goede voetverzorging bij ouderen zo belangrijk is

Lees verder

Ervaringen

Zeer vriendelijke dame, kundig en goed advies.

- Monique Klamer

Fleur heeft met een geweldig resultaat mijn zoon van 12 behandeld. Ze neemt de tijd, is heel aardig en legt alles goed uit. Echt fijn!

- Liesbeth Verhoeff

Fleur is een lieve kundige pedicure, ze heeft mijn dochter goed geholpen.

- Joyce

Download
3 gratis tips voor
gezonde voeten

Heb jij hulp nodig bij het behouden van gezonde voeten? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.