Een verwaarloosde voet? Geef die de nodige aandacht!

Een verwaarloosde voet? Geef die de nodige aandacht!

BLOG | 27 juli 2023

Voetverzorging is meestal niet een handeling die in je wekelijkse routine voorkomt, en dat terwijl goede verzorging zo belangrijk is om problemen te voorkomen. Want, helaas, je voeten zijn niet tegen alles bestand! Voor je het weet heb je te maken met een verwaarloosde voet. In dit blog lees je alles over dit begrip.

Verwaarloosde voet

Hoge drempel

Op een gemiddeld dag belast je je voeten veel. Toch schakel je waarschijnlijk niet snel de hulp in van een pedicure. Misschien is de drempel hoog, omdat je denkt dat er geen probleem is met je voeten en dat het daarom financieel gezien niet de moeite waard is. Maar zonder verzorging kunnen er vervelende problemen ontstaan, zoals de verwaarloosde voet.

Ontstaan van verwaarloosde voet

Zoals de naam al aangeeft, krijg je een verwaarloosde voet wanneer je je voeten te lang niet (goed) verzorgt. De reden hiervoor kan heel divers zijn. Het komt voor bij ouderen die niet in staat zijn om hun voeten goed te onderhouden en vatbaar zijn voor klachten. Maar ook als je van gemiddelde of jonge leeftijd bent, kun je ermee te maken krijgen. Misschien knip je je nagels bijvoorbeeld niet goed af en lukt het je niet ze goed schoon te houden. Daardoor kunnen je nagels ingroeien, wordt je huid ongezond en kunnen er schimmels ontstaan. Ook kunnen eelt, likdoorns of kloven ontstaan.

Wat te doen?

Bij deze voetklacht komen doorgaans meerdere problemen tegelijkertijd aan bod. Je nagels zijn al flink vergroeid en daarnaast heb je last van eerder genoemde huidproblemen. Omdat je klachten al ver gevorderd zijn, is het lastig om de voeten zelf in goede conditie te krijgen. Daarom is het verstandig om een pedicure in te schakelen. Bij Medische Voetzorg Den Bosch hebben we verschillende behandelingen die je kunnen helpen.

Behandelingen

Dit zijn onder andere:

  • Orthesetechnieken: op maat gemaakte siliconen teenstukjes. De orthese ontlast likdoorns of drukplekken tussen je tenen.
  • Schimmeldiagnostiek: een uitgebreide diagnose, waardoor er een gericht behandelplan kan worden opgesteld.
  • Vilttechnieken: een antidruktechniek met vilt om pijnlijke drukpunten te ontlasten.
  • Advies voor thuis: je voeten worden uitgebreid gecheckt en je krijgt persoonlijk verzorgingsadvies mee. Er wordt ook gekeken of een doorverwijzing nodig is naar bijvoorbeeld een podotherapeut of andere specialist

Medische Voetzorg Den Bosch

Heb jij last van een verwaarloosde voet en wil je er graag vanaf? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Ook voor allerlei andere voetklachten kun je hier terecht. De gezondheid en het welzijn van je voeten doen er namelijk toe! Op die manier kun je pijnloos en fit door het leven blijven gaan.

Ook interessant voor jou

Waarom goede voetverzorging bij ouderen zo belangrijk is

Lees verder

Ervaringen

Zeer vriendelijke dame, kundig en goed advies.

- Monique Klamer

Fleur heeft met een geweldig resultaat mijn zoon van 12 behandeld. Ze neemt de tijd, is heel aardig en legt alles goed uit. Echt fijn!

- Liesbeth Verhoeff

Fleur is een lieve kundige pedicure, ze heeft mijn dochter goed geholpen.

- Joyce

Download
3 gratis tips voor
gezonde voeten

Heb jij hulp nodig bij het behouden van gezonde voeten? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.