IKNL publiceert over OVV in interview met oncologisch voetzorverlener [OVV'er] Fleur Nouwens!

fleur-wagenaar

In de nieuwsbrief 'Verwijsgids Kanker' spreekt het IKNL (Intergraal Kankercentrum Nederland) met OVV'er (Oncologisch Voetzorgverlener) Fleur Nouwens. Alle OVV'ers staan vermeld in de online verwijsgids kanker van het IKNL.

Mischa Nagel strijdt sinds 2013 voor speciale aandacht van de 'oncologische voet' en krijgt daarvoor wereldwijd steeds meer erkenning. Met OVV biedt hij naast een een unieke en specialistische opleiding voor voetzorgverleners ook een solide basis voor wetenschappelijk onderzoek naar de oncologische voet. Na een zesdaagse opleiding die verzorgd wordt door een tiental in hun vakgebied erkend specialisten, volgen aspirant OVV'ers een tweedaagse ziekenhuis stage om vervolgens na het slagen voor een schriftelijk en mondeling examen hun OVV-diploma te behalen. Om dit diploma te kunnen behouden -en ook in de Verwijsgids Kanker van het IKNL opgenomen te blijven- dient iedere OVV jaarlijks aan nascholings-verplichtingen te voldoen. Meer informatie daarover vindt u op het patiënten-platform Oncofoot.com.

In 2019 biedt MischaNagel.nl nog drie OVV-opleidingen aan (Apeldoorn en Zaltbommel starten na de zomer en Gent in oktober). Vandaag werden bovendien vijf nieuwe opleidingen voor 2020 aangekondigd (Rotterdam en Zwolle in januari; Utrecht in maart en Almelo en Hillegom in september 2020). Meer informatie daarover vindt u op www.mischanagel.nl.

Wij zijn trots op Fleur Nouwens en ons unieke en veelbesproken -enige echte- OVV programma en wijzen u graag op dit interview!

Hulp bij neuropathie voeten

Neuropathie kan de kwaliteit van leven behoorlijk verminderen: de pijn, tintelingen of een doof gevoel in handen en voeten of verlies van spierkracht beïnvloeden zowel het dagelijks maar ook het professionele leven. Bij neuropathische klachten aan de voeten kan een podotherapeut en/of een oncologisch voetzorgverlener hulp bieden. Beide beroepsgroepen werken intensief samen en zijn te vinden in de Verwijsgids Kanker. Interview met Fleur Nouwens (oncologisch voetzorgverlener) en Michel Boerrigter (podotherapeut) over hoe zij neuropatische voeten behandelen. Lees verder op de site van IKNL"